Turkish Translation |
|
|
|
T-E
|
1. |
17 Feb 2011 Thu 01:34 pm |
YÜKSEK ÖĞRETİM YILLARI HAKKINDA BİR TAVSİYE
Her ne kadar tavsiyeler hiçbir zaman dikkate alınmazsa da, yine de ben sana şunu tavsiye ediyorum:Üniversitedeki arkadaşlarına yakınlık göster.Herkesin biyolojik ve psikolojik bir karekteri vardır.Onları anlamaya çalış.Onların da kendi dünyaları vardır.Onların da kendilerine özgü hayalleri, sevinçleri, mutlulukları, coşkuları, yaşam mücadeleleri, hayal kırıklıkları, acıları ve hüzünleri vardır.Onlar, kendi hayat koşullarına, kültürlerine, gelenek ve göreneklerine, aile yapılarına, eğitim düzeylerine ve genetik yapılarına gore düşünürler, davranırlar ve konuşurlar.Onlar kapalı bir kutu gibidirler; bu yüzden ne düşündüklerini anlayamazsın. Kültür ve anlayış farklılıkları vardır.Ama sen yine de onları anlamaya çalış, onlara saygı göster.Arkadaşlık ilgi, saygı ve özveri ister.Bu dünyada, kişisel çıkara dayalı, materyalist, kupkuru arkadaşlık olmaz.Olur, diyenlere de gül geç.Her şey para ve çıkar değildir.Onlarla ilgilen, aileleriyle tanış, varsa sorunlarını dinle, yardım et, onları ara sıra yemeğe götür, hediyeler al.Arkadaşlık denilen şey budur.Unutma ki, bu hayat yolculuğunda, onlarla bir gün yine karşılaşabilirsin; o zaman, hiç olmazsa, onlarla konuşacak, sohbet edebilecek güzel hatıralarınız olur.Üniversite yılları ve gerçek arkadaşlık çok önemlidir.Hayatta geriye kalan başka bir şey yoktur.Bunu ancak, ilerideki yıllarda anlayabilirsin.Öyle değil mi?
Edited (2/17/2011) by yilgun-2010
|
|
2. |
17 Feb 2011 Thu 04:30 pm |
YÜKSEK ÖĞRETİM YILLARI HAKKINDA BİR TAVSİYE
Her ne kadar tavsiyeler hiçbir zaman dikkate alınmazsa da, yine de ben sana şunu tavsiye ediyorum:Üniversitedeki arkadaşlarına yakınlık göster.Herkesin biyolojik ve psikolojik bir karekteri vardır.Onları anlamaya çalış.Onların da kendi dünyaları vardır.Onların da kendilerine özgü hayalleri, sevinçleri, mutlulukları, coşkuları, yaşam mücadeleleri, hayal kırıklıkları, acıları ve hüzünleri vardır.
ADVICE CONCERNING TIME SPENT IN HIGHER EDUCATION
No matter how much advice is ignored, I still want to give you this advice: be close to your university friends. Everyone has a biological and psychological character. Try to understand them. They each have their own worlds. They each have their individual dreams, joys, happinesses, thrills, life struggles, broken dreams, hurts and sadnesses.
|
|
3. |
17 Feb 2011 Thu 04:33 pm |
Onlar, kendi hayat koşullarına, kültürlerine, gelenek ve göreneklerine, aile yapılarına, eğitim düzeylerine ve genetik yapılarına gore düşünürler, davranırlar ve konuşurlar.Onlar kapalı bir kutu gibidirler; bu yüzden ne düşündüklerini anlayamazsın. Kültür ve anlayış farklılıkları vardır.Ama sen yine de onları anlamaya çalış, onlara saygı göster.Arkadaşlık ilgi, saygı ve özveri ister.Bu dünyada, kişisel çıkara dayalı, materyalist, kupkuru arkadaşlık olmaz.Olur, diyenlere de gül geç.
They think, act and talk according to their life situations, cultures, traditions, family structures, educational levels and genetic make-up. They are like a black box; you cannot understand what they are thinking. There are differences in culture and understanding. But still to try understand them, respect them. Friendship requires attention, respect and self-sacrifice. In this world there is no such thing as a materialistic, dry friendship based on personal gain. Laugh and ignore those who say there is.
|
|
4. |
17 Feb 2011 Thu 04:37 pm |
Her şey para ve çıkar değildir.Onlarla ilgilen, aileleriyle tanış, varsa sorunlarını dinle, yardım et, onları ara sıra yemeğe götür, hediyeler al.Arkadaşlık denilen şey budur.Unutma ki, bu hayat yolculuğunda, onlarla bir gün yine karşılaşabilirsin; o zaman, hiç olmazsa, onlarla konuşacak, sohbet edebilecek güzel hatıralarınız olur.Üniversite yılları ve gerçek arkadaşlık çok önemlidir.Hayatta geriye kalan başka bir şey yoktur.Bunu ancak, ilerideki yıllarda anlayabilirsin.Öyle değil mi?
Money and personal gain. is not everything. Get to know them, meet their family, listen to their problems if they have them, help them, take them out to a meal from time to time, buy them presents
rest of your life. But you will
they have them, help them, take them out for a meal from time to time, buy them presents. This is
what friendship is. Don´t forget that, in this journey of life, you may meet them again one day;
at least then you will have happy memories to talk about with them. Truye friendship and your
university years are very important. There is nothing else for the
only be able to understand this in the years to come. Won´t you?
Edited (2/17/2011) by MarioninTurkey
Edited (2/17/2011) by MarioninTurkey
|
|
5. |
17 Feb 2011 Thu 04:42 pm |
Sorry the format went crazy on the previous message!
Money and personal gain is not everything. Get to know them, meet their family, listen to their problems if they have them, help them, take them out to a meal from time to time, buy them presents. This is what friendship is. Don´t forget that in this journey of life tou may meet them again one day, at least then you will have happy memories to talk about with them. True friendshio and your university years are very important. There is nothing else for the rest of your life. But you will only be able to understand this in the years to come. Won´t you?
Money and personal gain.
tunci liked this message | |
|
|